Det har aldrig funnits någon ”Fractional Reserve Banking”

2 reaktioner på ”Det har aldrig funnits någon ”Fractional Reserve Banking””

 1. Michael må ha ädla motiv för att sätta press på bankerna, men hans ”pedagogiska” texter förvirrar mer än de tillför. Banken har förstås en skuld till kontohavaren, men det finns också någon annan som har motsvarande skuld till banken. Banken skulle kunna betala alla sina skulder till kontohavare om den krävde in alla skulder som låntagare har till banken. Det är detta som menas med FRB, och det är inte ärligt att påstå att det inte existerar. Läs mer här:
  Skapa pengar. Det är inte supersvårt att förstå sig på.

  Att sen bankerna inte kan kräva in alla skulder så snabbt som det skulle krävas vid en bankrusning är väl inte heller så konstigt egentligen.

  Gilla

 2. Så länge som den världsomspännande ”religionen” brist på pengar råder – så lär det ej bli någon jävla ordning på någonting = bl a Sveriges eländes eländen blir bara värre och värre. 😥

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s